Elektricni kotao BOSCH eTronic 7000 EU sa elektronskom pumpom

Elektricni kotao BOSCH eTronic 7000 EU sa elektronskom pumpom

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
eTronic 7000 EU 6 kW
eTronic 7000 EU 9 kW
eTronic 7000 EU 12 kW
eTronic 7000 EU 18 kW
eTronic 7000 EU 24 kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
71.889,67
86.267,60
72.956,67
87.548,01
74.690,56
89.628,67
81.359,36
97.631,23
86.961,15
104.353,38
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

 Električni kotao BOSCH eTronic 7000 EU sa elektronskom pumpom 

Električni kotao za grejanje prostora i pripremu potrošne tople vode u akumulacionom bojleru (pomoću preklopnog trokrakog ventila). Široka ponuda modela sa raspoloživim snagama:

6 / 9 / 12 / 18 / 24 kW

Kompaktno ‘’BLOK’’ rešenje sa elektronskom pumpom, ekspanzionom posudom i sigurnosnim ventilom. Multifunkcionalni kolor displej sa prikazom svih bitnih parametara (temperatura, pritisak, snaga, pumpa, sobni termostat). Prikaz zadatih i trenutno izmerenih vrednosti. U slučaju kvara prikaz kodova upozorenja i kodova grešaka na displeju. Zaštita od pregrevanja pomoću sigurnosnog temperaturnog graničnika i daljinskog naponskog okidača (u redovnom radu bez naponskog opterećenja). Softversko praćenje opterećenja releja i grejača uz optimizovano uključivanje releja i grejača sa najkraćim vremenom rada, kao i softversko praćenje opterećenja faze. Simetrično opterećenje električne mreže napajanja.

Modulacioni način ukljućivanja/isključivanja grejača prilikom dostizanja podešene snage (grejači se stepenasto isključuju prilikom dostizanja željene temperature polaznog voda). Mogućnost širokog opsega podešavanja snaga u okviru nominalne snage kotla: Automatika kotla podeljena na mrežnu ploču, procesorsku ploču i relejne ploče. U slučaju kvara znatno jeftinija popravka od integrisanih rešenja.

Ulaz električnih kablova u kotao moguć sa tri strane:

-sa gornje strane

-sa donje strane

-sa zadnje (leđne) strane

Električni kotlovi rade na sličnom principu kao i gasni kotlovi; Međutim, umesto da koriste gas kao gorivo za zagrevanje vode u sistemu centralnog grejanja, oni koriste električnu energiju. U varijanti kombinovanog električnog kotla, ovi sistemi grejanja pružaju veliku uštedu u prostoru pošto se u jednom uređaju može dobiti kotao za zagrevanje sanitarne tople vode i kotao za centralno grejanje.

Operativno, električni kotao je pogodna procesna jedinica koju je moguće lako kontrolisati i koja ne zahteva prostor za skladištenje goriva niti dimovod i dimnjak za izduvne gasove. Dovoljna je samo prirodna promaja, nema potrebe za ventilatorom za dovodjenje svežeg vazduha, pa je samim tim kotao dosta tiši.

Električni kotao se oslanja na struju kako bi proizveo toplotu, a oni mogu biti vrlo efikasni za zagrevanje kuće i sanitarne tople vode. Električni kotlovi su efikasniji od kotlova koji kao gorivo koriste prirodni gas, jer nema izduvnih gasova. Kada se kao gorivo koristi plin, proizvede se otpadni gas koji se mora pustiti van kuće. Prilikom oslobađanja dimnih gasova nastalih prilikom procesa sagorevanja određen deo toplotne energije se odvodi u okolinu. Električnom kotlu se pripisuje još jedna prednost s obzirom da ne stvaraju otpadne gasove, pa se skoro sva proizvedena toplota koristi za zagrevanje prostora. To omogućava da električni kotlovi imaju stepen efikasnosti 99%, što nije moguće kod kotlova na fosilnia goriva.

Slični proizvodi