Elektricni kotao BOSCH eTronic 7000

Elektricni kotao BOSCH eTronic 7000

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
eTronic 7000 6 kW
eTronic 7000 9 kW
eTronic 7000 12 kW
eTronic 7000 18 kW
eTronic 7000 24 kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
63.768,57
76.522,28
64.868,02
77.841,63
66.654,64
79.985,57
73.526,26
88.231,51
79.298,41
95.158,09
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Električni kotao BOSCH eTronic 7000 

Električni kotao za grejanje prostora i pripremu potrošne tople vode u akumulacionom bojleru (pomoću preklopnog trokrakog ventila). Široka ponuda modela sa raspoloživim snagama:

6 / 9 / 12 / 18 / 24 kW

Kompaktno ‘’BLOK’’ rešenje sa integrisanom trobrzinskom pumpom, ekspanzionom posudom i sigurnosnim ventilom. Multifunkcionalni kolor displej sa prikazom svih bitnih parametara (temperatura, pritisak, snaga, pumpa, sobni termostat). Prikaz zadatih i trenutno izmerenih vrednosti. U slučaju kvara prikaz kodova upozorenja i kodova grešaka na displeju. Zaštita od pregrevanja pomoću sigurnosnog temperaturnog graničnika i daljinskog naponskog okidača (u redovnom radu bez naponskog opterećenja). Softversko praćenje opterećenja releja i grejača uz optimizovano uključivanje releja i grejača sa najkraćim vremenom rada, kao i softversko praćenje opterećenja faze. Simetrično opterećenje električne mreže napajanja.

Modulacioni način uključivanja/isključivanja grejanja prilikom dostizanja podešene snage (grejači se stepenasto isključuju prilikom dostizanja željene temperature polaznog voda). Mogućnost širokog opsega podešavanja snaga u okviru nominalne snage kotla: Automatika kotla podeljena na mrežnu ploču, procesorsku ploču i relejne ploče. U slučaju kvara znatno jeftinija popravka od integrisanih rešenja.

Ulaz električnih kablova u kotao moguć sa tri strane:

-sa gornje strane

-sa donje strane

-sa zadnje (leđne) strane

Električni kotlovi rade na sličnom principu kao i gasni kotlovi; Međutim, umesto da koriste gas kao gorivo za zagrevanje vode u sistemu centralnog grejanja, oni koriste električnu energiju. U varijanti kombinovanog električnog kotla, ovi sistemi grejanja pružaju veliku uštedu u prostoru pošto se u jednom uređaju može dobiti kotao za zagrevanje sanitarne tople vode i kotao za centralno grejanje. 

Operativno, električni kotao je pogodna procesna jedinica koju je moguće lako kontrolisati i koja ne zahteva prostor za skladištenje goriva niti dimovod i dimnjak za izduvne gasove. Dovoljna je samo prirodna promaja, nema potrebe za ventilatorom za dovodjenje svežeg vazduha, pa je samim tim kotao dosta tiši.

Gasni kotlovi mogu biti prilično skupi, posebno ako nemate gasovod koji već prolazi kroz Vaš dom. Dovesti gas do doma je veliki poduhvat za koji se mora izdvojiti velika suma novca. Na sreću, struja se danas koristi u svim domaćinstvima. To znači da je povezivanje na mrežu jednostavno, jer se povezujete na postojeće linije i skoro odmah možete da zagrejete željeni prostor. To znači da su električni kotlovi jednostavniji za instalaciju i možete očekivati da ćete imati niže investicione troškove za takvu instalaciju u poređenju sa drugim dostupnim opcijama.

Slični proizvodi