Podno grejanje HEIMEIER Multibox C/RTL

HEIMEIER Multibox C/RTL za podno grejanje

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
Multibox C/RTL za podno grejanje - HEIMEIER
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
7.617,78
9.141,33
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Heimeier Multibox za podno grejanje

Multibox uredjaj sluzi da na veoma jednostavan i lak nacin odvojite podno od radijatorskog grejanja.

Poznato je da je uvek bio problem uvesti podno grejanje ako vec imate radijatore ,ali taj problem resava Multibox.

Multibox se montira na vec postojecu instalaciju radijatorskog grejanja i iz njega krece instalacija za podno grejanje sa zadatom temperaturom koja je potrebna za podno grejanje

Multibox sistemi se primenjuju za prostorije povrsine do 20 m2.

Sistem podnog grejanja spada u tipove panelnog grejanja, koje je sastavljeno od neorebrenih cevnih zmija, koje se postavljaju u građevinsku konstrukciju prostorije. Cevi mogu biti čelične (jako retko), bakarne ili plastične.

 

Uglavnom, za razliku od tradicionalnih radijatora koji mogu učiniti sobu ponekad previše vrućom, kod podnog grejanja to nije slučaj - umesto toga, ono će održavati unapred zadatu temperaturu, npr. preko zidnog termostata. Toplota predata zračenjem obezbeđuje prosečnu uštedu od 15% na računima za grejanje zahvaljujući efikasnom načinu zagrevanja kuće.

Nakon ugradnje, podno grejanje je praktično jer nema održavanja i dolazi sa višegodišnjom garancijom. Regulacija grejanja će osigurati da Vaše grejanje radi na najefikasniji način, ili ukoliko to želite, sa programabilnim termostatom koji se može programirati kako bi se definisalo vreme zagrevanja prostorije, dajući Vam mogućnost prekida grejanja preko noći.

Sa podnim grejanjem možete iskoristiti čitavu površinu sobe, jer nemate nikakva vidna grejna tela koja bi zauzimala dragocen prostor, tako da Vam podno grejanje daje slobodu da projektujete svoj dom po želji, pri čemu bi maksimalno iskoristili svoj zid i površinu. I dalje možete slobodno da izaberete tip poda koji želite, jer podno grejanje dobro funkcioniše sa laminatom, drvetom, pločicama, kamenom, tepihom i još mnogo toga.

Toplota predata zračenjem takođe mnogo bolje odgovara kvalitetu vazduha u prostoriji, jer održava vazduh svežim i bogatim kiseonikom. Sa druge strane, visoke temperature uzrokovane vrelim radijatorima povećavaju nelagodnost i smanjuju nivoe kiseonika. Grejna tela koja predaju toplotu metodom kovekcije, bilo prirodne ili prinudne, podižu prašinu usled strujanja vazduha u prostoriji, što nije slučaj kod panelnih grejnih tela jer se topolta predaje najviše procesom zračenja. Podno grejanje je lako instalirati, pogotovo ako se radi o novogradnji ili renoviranju nekog objekta.

 

Slični proizvodi