Solarni kolektor vakumski NES Deutsche Technologie

Solarni kolektor vakumski NES Deutsche Technologie

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
SOLARNI KOLEKTOR VTC 15
SOLARNI KOLEKTOR VTC 20
SOLARNI KOLEKTOR VTC 30
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
33.231,60
39.877,92
44.982,00
53.978,40
67.564,80
81.077,76
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Solarni kolektor vakumski NES Deutsche Technologie

Solarni kolektori vakumski NES za zagrevanje potrošne tople vode u domaćinstvu i dogrevanje stambenog prostora imaju estetski dizajn, visoku efikasnost i dug radni vek. Cevi kolektora su napravljene od kaljenog borosilikatnog stakla a unutrašnja površina cevi je prekrivena selektivnim premazom i uz izolacione osobine vakuma sa mogućnošću maksimalne iskorišćenosti sunčevog zračenja čine vakumske kolektore isplativim rešenjem za solarne instalacije. Otporni su na vetar, grad, prašinu i imaju mogućnost postavljanja na ravni krov, kosi krov ili fasadu.

Temperaturni senzor može da se montira sa leve ili desne strane. Solarni kolektori vakumski NES su jednostavni za transport, ugradnju i održavanje. 

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT.

Solarno grejanje: besplatna Sunčeva energija koja se jednostavno skladišti i koristi.

Solarna energija se može objasniti vrlo jednostavno: svima se desilo da ostave baštensko crevo napolju tokom leta na osunčanoj površini, nakon čega se preostala voda u crevu zagrejala za jako kratko vreme. Solarni termički kolektori koriste i unapređuju upravo ovaj princip, njihove apsorberske ploče su crne i jako privlače Sunčevo zračenje, dok u njima teče posebna tečnost, na koju se predaje toplota.

Kao što je rečeno solarni kolektori apsorbuju toplotu dobijenu od Sunčevog zračenja, i obično se postavljaju na krovu kuće. Radni fluid u sistemu (tj. mešavina vode i antifriza koji sprečava smrzavanje vode u zimskom periodu) dostiže temperature čak do 95°C i predaje dobijenu toplotnu energiju na vodu u takozvanom akumulatoru toplote (rezervoaru tople vode). Ohlađena smeša cirkuliše nazad do kolektora i proces se ponavlja.

Izračunavanje potrebne količine toplote  za zagrevanje sanitarne tople vode je prilično jednostavno, jer je potražnja za toplom vodom je relativno konstantna tokom godine, za razliku od potrebe za toplotnom energijom - koja se značajno menja tokom godine. Koeficijent solarne energije pokazuje koliko će potražnja energije za toplu vodu biti pokrivena solarnom toplotnom energijom. U praksi, vrednosti oko 60 procenata su uobičajene, jer to dovodi do potpune pokrivenosti potražnje za toplom vodom u letnjem periodu, bez stvaranja viška toplotne energije. Istovremeno, solarni sistem još uvek osigurava značajno smanjenje troškova za zagrevanje tople vode zimi.

U suštini je potreban 1 - 1,3 m2 pločastih kolektora po osobi, pa se prema ovome, za akumulator toplote računa potrebna zapremina od 60 do 80 litara po osobi.  

 

Slični proizvodi